Към съдържанието


Lavo4kin

Регистрация: 02 May 2010
Офлайн Последно: Oct 05 2016 12:42 PM
-----

Моите мнения

В тема:25.12

28 December 2015 - 09:42 AM

Не бях летял повече от месец и ме сърбеше ужасно. Плановете ми бяха да отида и да полетя сам. Когато дойдат Деси с братовчед си, да кацна и да излетя с тандема. Когато дойдат Марти с Таня, да кацна и да им оставя тандема. Нищо от това не се получи. От долу като тръгнахме за старта, имаше 4-5 крила и стържеха. Беше суънчево, топ-уо. Като излязахме на старта, непознат колега направи фалстарт. После излетя и след секунди го гледам доста нависоко. Засили и започна да се облачи и застудя. Летящите започнаха да зависват, което гарантираше невъзможното излитане. Дойдоха и Деси с компания и Марти с Таня. Започна се едно чакане. Времето съвсем се прецака. Лека полека летящите изпокацаха. По едно време започна да дава затишия. Реших да пробвам с тандема. Отпуснах тримерите, Стоян и Марти ме държаха, а Боне на ръба информираше за моментния вятър. Благодаря на всички за помощта. С такава осигуровка и баба може да излети. Пешо е документирал излитането. Получи се хубаво летене, въпреки студа и мъглоча. След мене излетяхя Марти, Пешо, Манчо, Бончо и Стоян.


В тема:Празнуване на нова година

16 November 2015 - 09:51 AM

Отново идват новогодишни празници. Имате ли някякви предложения? Вчера споменах на Десих за Боено, но тя смята, че там вече ще ни е тясно. Давайте предложения.


В тема:14.10

15 October 2015 - 07:54 AM

Аз също вкусих от доброто време. Излетях от И-старт на 5-тия опит. Езерото показваше И-ЮИ, а ниската облачност - Ю-ЮИ. Иначе полетът протече мазно и разтоварващо. Даже си попях. Пуснах управленията и се наслаждавах на гледката. А тя си заслужаваше наслада. Влагата от възходящите потоци от склона кондензираха на височината, на която летях и бе много готино да влизам и излизам от облаците и също да гледам, как се образуват около мен. Беше много забавно. Летяхме с Бончо. Той летеше доста по-високо от мене. Хубавото крило си е хубаво крило. Забелязах, че базата взе да слиза по-ниско и реших да кацам. И без това, времето напредна. Засуках се надолу и като стигнах нивото на старта попаднах в турболенция, вятърът засили. Дори използвах спида. Свалих малко височина с уши и захотих на нивото на старта, като си мислех, че ще ме вдигне. Точно над дърветата северно от старта взе даме спуска. Завъртях срещу вятъра и с плъзгане се насочих към полянката. То пък рязко ме вдигна и пак завъртях към кулите и тръгнах пак навътре. Вече бях над северната страна на поляната за скатаване и ме пусна доста бързо. В последния момент ме спря и стъпих съвсем леко. Част от крилото падна върху първите храсти, но по гръб и като го дръпнах, то просто се изпързаля. Изпаднах в излишни подробности, извинете. 

Търся си селфи с камера.


В тема:4.10.

08 October 2015 - 14:56 PM

Наистина, колко му трябва на човечец . Ето, почти нищо !post-1470-0-16108700-1444308774_thumb.jp


В тема:4.10.

08 October 2015 - 14:54 PM

Наистина, колко му трябва на човечец . Ето, почти нищо ![attachment=209:NText-Picture-QA-21.jpg]